Idäntyön päivillä Ryttylässä 24.-26. maaliskuuta kävi selväksi, että tilan ja vastuun antaminen nuorille kannattaa: eri lähetysjärjestöjä edustaneet suomalaisnuoret yhdessä Inkerin kirkon nuorten kanssa toivat päiville raikkaan tuulahduksen ja vakuuttivat siitä, että idäntyö jatkuu.
Inkerin kirkon piispa Aarre Kuukauppi kertoi kirkkonsa kuulumisia lähetyksen näkökulmasta. Inkerin kirkon strategia on hänen mukaansa hyvin yksinkertainen: kouluttaa Raamatun avulla seurakuntalaisia, jotta he lähtisivät toteuttamaan Jeesuksen lähetyskäskyä. Kirkon kaikilla työmuodoilla on mahdollisuus siihen. Piispa Kuukauppi kertoi konkreettisen esimerkin evankeliumin vaikutuksesta: ”Eräälle pariskunnalle syntyi vakavasti sairas lapsi. Kun lapsen puolesta rukoiltiin, hän parani kolmessa päivässä. Nyt isä ja äiti käyvät kirkossa ja kiittävät Jumalaa.”
Lähetysjohtaja Jevgeni Raskatov (kuvassa oik., tulkkina Tanja Shadrunova) tiivisti Inkerin kirkon lähetystyön kolmeen sanaan: informaatio, konfirmaatio ja ordinaatio (tässä yhteydessä tarkoittaa liittämistä, seurakuntalaisten sitouttamista kirkkoon ja johonkin palvelutehtävään). Raskatovin esitys osoitti, että lähetystyö ei ole jäänyt Inkerin kirkossa irralliseksi työmuodoksi, vaan kytkeytyy läheisesti viestintään sekä lapsi- ja nuorisotyöhön.
Inkerin kirkon koordinaattori Jukka Paananen penäsi suomalaisilta nykyistä raittiimpaa asennetta Venäjää kohtaan, sillä suomalaisten käsitys naapurimaansa asioista on usein liian mustavalkoinen. Paananen myös kehotti idäntyöhön osallistuvia suomalaisia keskittymään varsinaiseen tehtäväänsä, evankeliumiin, ja välttämään Venäjän matkoillaan ottamasta kantaa maan politiikkaan. Viime kesänä paljon kohua aiheuttanut Venäjän uusi uskontolaki on osa terrorismin vastaista lakikokoelmaa, jonka tarkoitus on suitsia terrorismia, eikä suinkaan rajoittaa kristinuskoa, Jukka Paananen painotti.
Inkerin kirkon suomenkielisestä viestinnästä vastaava Kristiina Paananen harmitteli, miten uskontolaista uutisoitiin Suomen kristillisessä mediassa kesällä virheellisesti väittäen, että Venäjällä ovat ovet sulkeutumassa evankeliumille. Tieto ei pitänyt paikkaansa ja siitä aiheutui turhaa harmia Inkerin kirkolle. Paananen totesi, että viestinnässä kaikilla tulisi olla tilannetajua. On myös kunnioitettava kaikkia ihmisiä ja puhuttava aina totta. Lopuksi hän kehotti idäntyötä tekeviä iloitsemaan siitä, että Venäjällä on edelleen vapaus julistaa evankeliumia.
Vitali Lutshagov (vas.) kertoi tiestään luterilaiseksi pastoriksi ja työstään Siperian rovastikunnassa. Keskellä Tanja Shadrunova, oikealla Aatto Lamminpää.
Ik:n viestintä