Kansanlähetysopistolla Ryttylässä vietettiin Idäntyönpäiviä13.-15.3. teemalla ”Muutosten tuulet”. Inkerin kirkon osalta muutos näkyi erityisesti uusina työntekijöinä. Piispa Aarre Kuukaupin rinnalla Inkerin kirkon työstä kertoivat mm. Teologisen Instituutin tuore rehtori Jaroslav Boitshenko ja viime kesästä lähtien tiedotuskoordinaattorina työskennellyt Darja Shkurljateva.
Piispa Kuukaupin puheen aiheena oli ”Miten kirkko kestää muutoksen tuulissa”. Inkerin kirkon historia on varsin tuulinen. Siihen sisältyvät vainon vuodet, seurakuntien uudelleen perustamisen aika ja kirkon avautuminen muillekin kuin inkeriläisille. Kuukaupin mukaan pienen kansan keskuudessa syntynyt kirkko ei ole pimittänyt evankeliumia itsellään, vaan on rohkeasti tarjonnut sitä ympärillä oleville kansallisuuksille, vaikka omasta joukosta joskus voi kuulla vastustustakin.
– Jumala on koetellut meitä, mutta antaa nyt kokea hengellistä yltäkylläisyyttä. Venäjällä puhaltavat tällä hetkellä evankeliumin tuulet, Kuukauppi totesi.
Lähetysjohtaja Ivan Laptev kertoi Jumalan avaamasta valtavasta lähetyskentästä kotinurkilla, buddhalaistaustaisten burjaattien sekä islaminuskoisten siirtotyöläisten parissa.
– He ovat evankeliumille avoimia, eivätkä pelkää Venäjällä tulla kirkkoon, kun ei ole suvun paineita. Jumala tuo eriuskoisia ihmisiä Venäjälle työhön, jotta he kuulisivat evankeliumin.
Sekä Jaroslav Boitshenko että Darja Shkurljateva ovat koulutukseltaan muusikoita. Niinpä viikonlopun aikana idäntyön väki sai nauttia pianistin (Boitshenko) ja sellistin (Shkurljateva) yhteissoitosta.
Raikkaan tuulahduksen toi teologiaa opiskeleva Nooa Saari, joka kuvaili humoristisesti lähetyslapsen elämää Siperiassa. Kahden kulttuurin vaikutteita itseensä imeneiden lasten elämä ei silti ole pelkästään hauskaa. Pitkän ulkomailla olon jälkeen sopeutuminen takaisin Suomeen on monelle kivuliasta. Eikä pelkästään lapsille, vaan myös aikuisille.
Kuvassa: Jaroslav Boitshenko tulkkinaan Miina Makkonen.
Kristiina Paananen
{flike lang=fi_FI}