Hertzenin Pedagogisessa yliopistossa Pietarissa järjestettiin 25. huhtikuuta seminaari, jossa käsiteltiin laajasti kirkollisia asioita. Järjestyksessä seitsemäs kansainvälinen tieteellinen konferenssi oli saanut nimekseen "Uskonnollinen tilanne Luoteis-Venäjällä ja Baltian maissa: Perinteet ja nykyaikaisuus." Konferenssin avasi Pedagogisen yliopiston uskontotieteen laitoksen esimies, professori A.J. Grigorenko. Konferenssin alussa osallistujia tervehti Inkerin kirkon piispa Aarre Kuukauppi, joka kertoi mm. kirkon viettävän parhaillaan 400-juhlavuottaan.
Kokonaisuudessaan pantiin merkille, että Venäjän luoteinen osa on ainutlaatuinen alue, joka on aina erottunut avoimuudellaan ja demokraattisuudellaan maan muista alueista. Tästä todistaa se, että Pietarista tapaa käytännössä kaikki tunnustukselliset kirkot rauhanomaisessa rinnakkaiselossa.
Konferenssissa käsiteltyjen asioiden kirjo oli tavalliseen tapaan laaja: historiasta ja Luoteis-Venäjän perinteisten tunnustusten nykytilan esittelystä ajankohtaisiin kysymyksiin kirkollisen omaisuuden palauttamisesta ja Pietarin pyhäkkörakennusten roolista osana nuorison isänmaallisen kasvatuksen järjestelmää. Syrjään eivät jääneet myöskään sellaiset kysymykset kuin luterilaisen kirkon yhtenäisyys ja naispappeus.
Inkerin kirkon työntekijöistä esitelmät pitivät pääsihteeri Aleksandr Prilutskij, Teologisen Instituutin rehtori Fjedor Tulynin sekä Länsi-Inkerin rovastikunnan lääninrovasti Pavel Krylov.
Venäjänkielisiltä sivuilta suomentanut Anu Saari