Nizhni Novgorodin seurakunnassa vietettiin 12. maaliskuuta naistenpäivää, jossa tutustuttiin pellavaan ja sen symboliikkaan Raamatussa. Lähetystyöntekijä Tuulikki Vilhunen johdatteli naisia pellavan maailmaan kertoen sen viljelyn historiasta ja erilaisista käyttötavoista. Venäjä on tänä päivänä yksi tämän monilla hyvillä ominaisuuksilla varustetun kasvin tärkeimmistä viljelymaista.
Tuulikki Vilhunen johdatteli kuulijoita läpi Raamatun tapahtumien, joissa pellavalla ja siitä tehdyillä vaatteilla ja kankailla on merkittävä rooli. Ensimmäiset kohdat löytyvät jo 1. Mooseksen kirjasta, jossa Egyptin Faarao pukee pellavapukuun Joosefin, jota Jumala käytti pelastaakseen oman kansansa nälänhädältä. Siitä eteenpäin pellava esiintyy läpi Raamatun aina Ilmestyskirjaan saakka.
Pellavasta, joka oli kuninkaiden arvokas lahja ja johon myöhemmin papit pukeutuivat, tuli puhtauden, pyhyyden ja vanhurskauden vertauskuva. Tämän vanhurskauteen myös meitä kutsutaan pukeutumaan.
”Iloitkaamme ja riemuitkaamme, antakaamme hänelle kunnia! Nyt on tullut Karitsan häiden aika. Hänen morsiamensa on valmiina, hänen ylleen on puettu hääpuku, hohtavan valkea pellavapuku. Se pellavapuku tarkoittaa pyhien vanhurskaita tekoja.” (Ilm. 19:7-8)
Nizhni Novgorodin seurakunnan pyhäkoulunopettaja Anja Kaprinina kertoi naisille Äiti Teresan elämästä ja opetuksista. Äiti Teresa oli meille esimerkki siitä, miten teoissa ja elämässä näkyvä rakkaus puhuttelee koko maailmaa. Hän näki kärsivässä lähimmäisessä Kristuksen ja pyrki rakastamaan heitä sillä rakkaudella, jolla Kristus rakastaa meitä.
Miina Viitanen