Krasnojarskissa on sijainnut luterilainen seurakunta jo 1800-luvun lopulla. Seurakunnalla oli pieni kirkko kaupungin keskustassa. Neuvostoajalla kirkko tuhottiin.
—
Neuvostoliiton hajottua Krasnojarsk oli eräs ensimmäisistä Siperian kaupungeista, johon suomesta käsin tehtiin lähetysmatkoja. Esikoislestadiolaiset saarnaajat, Hämeenlinnan kappalainen Yrjö Niemi ja Matti Vuolanne Porista, löysivät Jenisein varrella asuvat inkerin-suomalaiset ja Krasnojarskin alueen vankilat. Inkerin kirkolla yhteydet alueelle olivat säilyneet läpi neuvostoajan. Seudulla asui sukulaisia joten yhteydenpito oli luonnollista.
Inkerin Kirkon Krasnojarskin ensimmäiseksi kirkkoherraksi nimitettiin Yrjö Niemi. Niemen palattua Hämeenlinnaan hoitamaan kappalaisen virkaansa hänen tulkkinsa Daniel Sobolev nimitettiin virkaan.
1998 Krasnojarskin seurakunnan uudelleenrekisteröitiin.
Hyvän alun jälkeen seurakunta joutui kriisiin. Se jakaantuikahdeksi ryhmäksi. Niemi keskittyi tekemään vankilatyötä ja hoitamaan vierailujen yhteydessä kokoontuvaa seurakuntaa. Sobolevin ryhmä sitävastoin alkoi etsiä vapautta ja uusia tuulia Missourisynodin lähetysosasto tukemana.
Krasnojarskista tuli Siperian rovastikunnan keskus 2002, kun Siperian rovastikunta perustettiin ja Sobolevista tuli rovastikunnan ensimmäinen rovasti. Tässä tehtävässä hän toimi aina kevääseen 2006, jolloin hänet erotettiin Inkerin kirkon papinvirasta. Syynä oli uuden ns. "Ausburgin Uskontunnustuksen kirkon perustaminen", jonka piispana Sobolev toimi 2006-2007.
Krasnojarskin seurakunta on luonnollisesti elänyt viime vuodet kriisissä. Daniel Sobolev ei ole useista pyynnöistähuolimatta suostunut luovuttamaan seurakunnan virallisia papereita, leimoja tai arkistoa Inkerin kirkolle. Samoin seurakunnan omistamat kaksi asuntoa tai niihin lahjoitetut varat ovat edelleen "hukattuna". Inkerin kirkolla ei ole ollut voimia eikä halua lähteä taistelemaan tuomioistuimissa oikeuksistaan. Kirkon suurin huoli on ollut alueen kristittyjen sielunhoidon järjestäminen.